Een Travellerspoint blog

Havana - Soroa -Hotel Villa Soroa (19)

19/04/2015

c
's morgens de koffer van Marja gaan ophalen in de vlieghaven, was er niet bij bij aankomst. Daarna de fietsen voor Jan en Bernadette gaan halen. Jan en Bernadette waren er de vorige dag niet bij omdat Jan nog even naar het wc moest en we zonder hen vertrokken naar de fietszaak. (fout van de begeleidster)
De laatste 25 km gefietst waarvan de laatste serieuze klimmetjes. Eerste kennismaking met de slechte staat van de wegen. Grote stukken asfaltweg met als gevolg putten van 10 tot 20 cm diep. Schijnt hier heel normaal te zijn.

20/04 Soroa - Las Terrazas / Hotel Villa Soroa
Met de fiets vertrokken voor een tocht (55km) naar Las Terrazas. Las Terrazas is een herbebosingsgebied dat sinds 1985 als biologisch reservaat op de lijst staat van UNESCO. In de Sierra del Rosario een bezoek aan de voormalige koffieplantage ”Las Terrazas" waar enkel de pletmolen, voor het pletten van de koffievrucht en enkele terrasjes te zien waren. Ook nog te zien waren de resten van de gebouwen waar vroeger de slaven verbleven. De terrassen waar de koffie verbouwd werd werden met de hand aangelegd. We hebben ook een koffietje gedronken. Daarna met de fiets naar een meertje waar we gezwommen en gepicknickt hebben. Met de bus terug naar Soroa. Het „Hotel Villa Soroa” waar we logeerden was een soort resort met allemaal aparte huisjes rond een groot zwembad. Na de middag een voettocht gemaakt door het tropisch woud naar een uitzichtpunt. Daar vlogen heel veel roodkopgieren rond. Onderweg was een kraampje met wat fruit waar een jonge Cubaan wat geld probeerde bij te verdienen. Hij had ook een doos met sigaren. Jan heeft een sigaar gekocht (3 cuc) wat overeenkomt met 3 euro. Hij heeft ze na de wandeling aan het zwembad opgerookt. De sigaar rook wel lekker maar ze was waarschijnlijk slecht gerold want hij kreeg er bijna geen rook uit. 's Avonds gaan eten bij particulieren op een terras dat vol stond met mooie orchideeën en "trompetbloemen"

Geplaatst door Jan Van Acker 12:09 Gearchiveerd in Cuba

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint