Een Travellerspoint blog

Cienfuegos & Zapatta 2 (26)

Zondag 26 April

c
26/4 Cienfuegos Hotel Villa Guajimico
's Morgens met een motorboot de zee op en gaan snorkelen. Wat we te zien kregen was een beetje teleurstellend. Scholen blauwe en gele vissen en een beetje groen koraal. Ik besef nu dat we in Maleisië een van de mooiste snorkel-plekken gezien hebben en om dat dan te overtreffen is moeilijk. Snorkelen vind ik heel leuk en dat ik ook tijdens het snorkelen zeeziek wordt neem ik er dan maar bij. ’S middags gezwommen in het mooie zwembad gevuld met zeewater. Van in het zwembad, boven op de top van de heuvel waarop de bungalows stonden, had je prachtig zicht op de zee. Rond 4u hebben we een geleide wandeling naar de top gemaakt. Was heel mooi we moesten 2 grotten door waar vleermuizen en ander dieren „woonden” om te eindigen met een duik in een baai in de zee. Cienfuegos heeft nog handelgedreven met de Frankrijk en Nederland. Daarom spreken er in Cienfuegos nog een aantal mensen Frans.

j
Lekker ontbijt om 7h30, Daarna ons verslag verder afwerken. Blijkt dat we één en ander door elkaar halen. Wat hebben we vrijdag allemaal gedaan ??
In de voormiddag varen we met een boot de natuurlijke haven uit om met een man of acht te gaan snorkelen. Helder water maar buiten vis niet heel veel te beleven. Erg verbrand door een uur in het water te liggen. Het meest interessante vond ik nog het volgen van drie duikers die zo diep gingen dat ik ze uiteindelijk niet meer zag. Het gordijn van luchtbellen dat zij achterlieten was spectaculair.
In de namiddag een wandeling gemaakt langs de kust. Op een bepaald moment afgedaald in een grot om dan weer op een andere plaats er weer uit te komen. Op het eind van de wandeling gaan zwemmen tussen de rotsen in een kleine zee-inham. Het is vandaag weer bloedheet. Ik schat 35 °C
Na de avondmaaltijd kwam onze jonge Cubaanse wandelgids dansles geven in de Bar en uitgebreid haar niet zo gelukkige levensgeschiedenis vertellen. Het leven in Cuba is geen pretje. De Cubanen zijn opgesloten in hun eigen land. Hun munt wordt in geen enkel ander land aanvaard. Geen pretje om hier te leven.

Geplaatst door Jan Van Acker 11:27 Gearchiveerd in Cuba

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint