Een Travellerspoint blog

Pinar del Rio (22)

Woensdag 22 April

c
Sigaren gekocht en de stad bezocht. Heel mooi hotel in koloniale stijl. De huizen zien er niet alleeen vervallen uit, ze zijnhet echt. Sommige hebben prachtige balkonnetjes maar zijn zo vervallen dat er boompjes opgroeien. Hier en daar staat er op de verdieping van een krot een venster open en zie je dat daar toch gewoond wordt. Om wat bij te verdienen verkopen de mensen allerlei spulletjes van plastieken bekertjes tot koppelingen voor stalen buizen of wat verkleurd speelgoed. Het aanbod is niet groot. , s Avonds in een paladar lobster gegeten.De laatste 25 km gefietst, op het einde serieuze klimmetjes.
j
Deze voormiddag de stad (Pinar Del Rio) bezocht, veel vervallen gebouwen maar de felle kleuren geven het een fotogeniek uitzicht. Het is heel wam, veel volk op straat. Tegenover de Sigarenfabriek bevindt zich een sigarenspeciaalzaak waar we voor €50 sigaren gekocht hebben
In de sigaren fabriek zien we hoe met de hand sigaren gemaakt worden. Gespecialiseerde maar eentonige arbeid. De afgewerkte sigaren worden op een vernuftige manier getest. Ze mogen slechts een bepaalde afstand uit de met lucht gevoede koker komen, anders zijn ze te licht of hard gerold.

P1090668

P1090668

P1090657

P1090657

Geplaatst door Jan Van Acker 11:26 Gearchiveerd in Cuba

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint