Een Travellerspoint blog

Las Terazas (20)

Maandag 20 april 2015

j
Met de bus naar Soroa (W Cuba)
Lekkerontbijt. Fietstocht van 20 km naar Les Terrazas. We rijden een hele tijd op de autostrade waar zeer weinig verkeer is. We komen er andere fietsers en voetgangers tegen.
Les Terrazas is een oude koffieplantage We zien er o.a. de vervallen verblijven van de neger slaven en een oude mlen om de bonen uit de vrucht te drijven.
Met de bus terug en onderweg na een zwempartij in een vijver genoten van een tonijn lunch gefabriceerd door onze Cubaanse begeleiders.
Praatje gemaakt met één van de begeleiders (de fietsmecanicien) een jonge zwarte man met een prachtig wilde haartooi die vertelde over deze job waar hij nu op één dag evenveel verdiend als vroeger op één maand als informaticus. Hij klaagde erg over de nog steeds heersende discriminatie tegenover de zwarte bevolking. Het was duidelijk merkbaar dat hij gevaar liep door dit openlijk aan ons mede te delen. Angstvallig hield hij een parkwachter in het oog die misschien meeluisterde.
In de late namiddag een wandeling gemaakt naar een uitkijkpunt. Onderweg een sigaar gekocht, die zoals achteraf bleek niet te genieten was. Boven op de top van de berg waren het vooral de zweefvliegkunsten van de Gieren die onze aandacht trokken.
S’avonds gaan eten bij een gezin in de buurt. Opnieuw niet om over naar huist te schrijven.

P1090600

P1090600

P1090610

P1090610

P1090614

P1090614

Geplaatst door Jan Van Acker 11:26

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint